Количка
 ()

Съвети при избора на шкафчета

Какви фактори трябва да се имат предвид при избора на шкафчета?

Монтажът и подреждането на шкафчета за съблекални е основна дейност както в бизнес, така и в институционална среда. Този блог е за вас, ако управлявате плувен басейн или фитнес зала, или ако искате да инвестирате в развитието на вашата компания, но се чувствате изгубени в океана от възможности и противоречива информация.

Когато избирате шкафчета, освен размера и функцията, има няколко други фактора, които трябва да бъдат взети под внимание. Колко човека ще използват шкафчетата? Какъв е бюджетът, с който разполагате? Има ли някакви специални изисквания, с които да се съобразите? Всички тези въпроси имат значение, когато вземате решение.


За колко души са нужни гардероби и какво е наличното пространство?

Първият въпрос, който е нужно да си зададем е, за колко души ще са необходими шкафове? Това ще определи нужния брой и тип врати. Ако пространството е ограничено, но при все това имате нужда от шкафове за много хора е логично да изберете разделен тип гардероб с повече от едно отделение във вертикала (шкаф с ½ или Z врати). В случай, че разполагате с изобилие от пространство, то шкафовете с цели врати определено предоставят най-комфортното решение. Друга добра опция са пестящите място шкафове, които може да поберат дълго палто, без да заемат много пространство. Друга добра опция са пестящите място шкафове, които може да поберат дълго палто, без да заемат много пространство. За малки помещения препоръчваме модели с ½ или дори 1/3 врати, комбинирани с пейки със закачалки, понеже шкафовете ще са прекалено малки за големи палта.

Какво ще бъде предназначението на шкафовете?

Важно е да предвидите типа на вещите, които ще се съхраняват в отделенията. Гардеробите с цели врати са най-удобни, понеже всичко се побира в тях. Ако е важно работните дрехи да се държат отделно от личните, то шкафовете с преграда ще осигурят решение. Ако е нужно да се съхраняват малко и дребни неща, то модулите с малки клетки са оптималния вариант. Шкафовете с къси врати и Z врати също може да се използват като тези с преграда. Те могат да осигурят перфектно решение, когато целта е да се постигне комбинация от сигурно съхранение и максимално използване на пространствата.

Какви специални изисквания е нужно да бъдат покрити?

При избора на шкафове за съблекални е важно да се имат предвид някои специални изисквания, изникващи от обстоятелства свързани с определена среда или индустриален сегмент. Един пример е HACCP системата (Анализ на риска и критични контролни точки), която определя правилата за работа в хранително-вкусовата промишленост. Според HACCP личното и работното облекло трябва да се съхраняват отделно за да се избегне кръстосано замърсяване. В този случай, идеална опция са гардеробите с къси врати или Z-образните шкафове. Други хигиенни изисквания може да породят нуждата от шкафове със специфични характеристики. Пример са гардеробите с наклон, който предотвратява натрупването на прах и замърсявания отгоре. Галванизираните рамки предпазват от ръжда и корозия, и удължават живота на шкафа. Разполагаме и с изцяло неръждаеми гардероби – INOX. Ако работната среда трябва да е съобразена с HACCP или с други хигиенни изисквания и търсите гардероби, които да се почистват с различни препарати и течности, то серията INOX вероятно е оптималния вариант.

Комфортът е още един ключов фактор при планирането на съблекалните. Пейките създават удобство и осигуряват място за почивка на служителите. Закачалките пък са полезни за палта, чанти и други вещи.

Какво представляват PLUS гардеробите?

Ако търсите комфорт и допълнително пространство за съхранение и сядане, то е добре да се замислите и за PLUS гардеробите. Те включват допълнителен малък гардероб и комфортна пейка. Основният гардероб и допълнителния може да се отключват с един и същ ключ. Съблекалните никога няма да изглеждат разхвърляни, защото допълнителния шкаф осигурява пространство за прибиране на обувките.

Колко широки са отделенията?

- Цяла врата: 300 mm

- Пестящ място: 250 mm

- Z – образен: 350 mm

- Къса врата: 300 mm

- С вътрешна преграда: 400 mm

- С вътрешна преграда и отделение за обувки: 500 mm


Защо си струва да изберете нас?

- Ние ще изготвим план за монтаж, където ще проектираме идеалното решение, базирано на вашите нужди.

- Ние ще направим оглед, ще измерим помещенията и ще ви дадем още идеи.

- Можем да ви посетим с шоурум автомобил, за да можете да видите и пробвате различните варианти.

И това не е всичко…

Освен да закупите, при нас можете и да наемете гардероби! Когато избирате нашия гъвкав и лесен за планиране пакет за наем на шкафчета, няма нужда да се притеснявате за амортизация, твърде много или твърде малко шкафове, поради колебания в числеността на служителите или плащане на високи разходи наведнъж. Лесно е да промените пакета в зависимост от вашите нужди, което ви позволява да увеличите или намалите броя на шкафчетата по всяко време или дори да отмените услугата.

https://www.metalobox.bg/main-category/dressing-room